Ce este un implant dentar?

implant dentar

Un implant dentar este o radacina artificiala cu care se poate inlocui un dinte pierdut. Are forma asemanatoare unui surub obisnuit si este construit dintr-un aliaj din titan, un material usor si perfect biocompatibil (bine tolerat de organismul nostru).El se introduce prin tehnici chirurgicale in osul maxilar sau mandibular. În lunile care trec dupa inserarea implantului , in jurul acestuia se formeaza tesut osos nou , care umple spatiile foarte mici existente initial intre implant si tesutul dur care il gazduieste.

Odata obtinuta osteosinteza(sudarea implantului de osul inconjurator),medicul stomatolog poate incepe faza protetica:pentru inceput, se ancoreaza de implatul propriu-zis un bont metalic.Pe acest bont, se pot realiza apoi o gama variata de lucrari protetice pe implante:coroane de invelis,punti pe implante,chiar si proteze mobile ancorate prin elemente speciale de mentinere(in situatia in care pacientul a pierdut toti dintii de pe arcada).

Marele avantaj al implntului dentar este ca trateaza edentatia(lipsa dintilor) fara a se ancora pe dintii ramasi pe arcada,astfel incat acestia nu sunt nevoiti sa suporte tratamente proprotetice invazive si forte masticatorii suplimentare.

Timpul lung de asteptare de la inceputul tratamentului(insertia implantului) pana la restaurarea protetica poate parea un dezavantaj al acestei solutii de tratament.Totusi,pe termen lung,merita sa faceti aceasta alegere.Pentru un rezultat de calitate merita sa astepti!